Back to Portfolio

Stoke Row

Stoke Row

The project, which encompassed the rationalisation and upgrading of a Georgian former farmhouse building and Victorian extensions set within an Area of Outstanding Natural Beauty inevitably came with challenges and restrictions.

Robert Rigby Architects makes full use of the space within this home, particularly the Victorian extensions, which were partially demolished and re-built, to create an open feel, with exposed supporting beams in an opened up ceiling space giving the kitchen and living space a fresh and airy ambience.

High specification fixtures and modern design details and materials were used throughout for a contemporary look together with a new heating system using air source heat pumps.

A modern kitchen was created as the focus of the family space with special consideration to making it a place pleasant in which to work and relax.

Subsequent works included the design and installation of a triple oak frame garage building with attic work / storage space and a period makeover of the external elevations, which also replaced an unsightly late 20th century conservatory extension.

StatusComplete
LocationKings Common, Stoke Row, Oxon
ClientPrivate Client
Type of ProjectResidential Alteration and Extension
Services ProvidedScheme Design, Planning and Building Regulations Approval
Project DescriptionAONB Area – Rationalisation and upgrade of buildings