Back to Portfolio

Boundary House

Boundary House

For this commission the clients’ brief required the replacement of the existing constrained kitchen area and sub-standard rear extension with a new extension providing a modern kitchen and family room with good garden access.

The commission also included roof alterations to provide a new dormer extension to a side attic bedroom.

The property's boundaries were a challenge, requiring the new structure to be relatively long and narrow to offer the optimum amount of floorspace, but avoiding the danger of creating a dark, tunnel effect.

Robert Rigby Architects designed a space, gaining maximum benefit of natural light by the incorporation of side windows, bi-fold doors and rectangular skylights.
The interior design is simple, uncluttered and light, with kitchen surfaces at a perpendicular to the flow of the room to disrupt any narrowing perspective. The clients choice of colour for the kitchen fittings also adds the overall ambiance of the space.

StatusComplete
LocationTaplow, Buckinghamshire
ClientPrivate Client
Type of ProjectSingle Storey Rear Extension and Loft Dormer
Year 2013 - 2014
Services ProvidedFull service up to RIBA Work Stage G
Partial Services Work Stages H - L
Contract Value£96,000
Project DescriptionRear Kitchen and Family Room Extension & New Dormer Extension to Attic Bedroom