Back to Portfolio

Bolton Road

Bolton Road

Robert Rigby Architects was briefed to extend the living space of a suburban, semi-detached home in Windsor, for which space and appearance could potentially be an issue.

The Clients', who owned a garden building/joinery company, wished the extension to be constructed in materials that could be fabricated within their workshops. While a contrast in styles and materials can have a shocking effect on architecture, when handled sympathetically, it can reinvigorate a structure and that is what was accomplished here, with a modern two-storey rear extension, deck and access stairs to the garden.

Modernist lines, a wooden exterior and metal detailing contrast with a traditional mock-Tudor front elevation to introduce new character to the area, while a seamless interior, lit by a prominent skylight, extends a cool, classic interior into the garden.

StatusComplete
LocationWindsor, Berkshire
ClientPrivate Client
Type of ProjectResidential Extension
Services ProvidedScheme Design, Planning and Building Regulations Approval
Project DescriptionRear Extension